Reneix de les Cendres

by Raska

/
1.
01:06
2.
03:51
Fabriquen armes i deixen que es matin, obren portes i diuen que callin. La solució és el problema, aprendre a tocar fons i mira-li a la cara. Confiant que canviïn les coses no vas enlloc, reacciona. Discurs en acció que demana perdó, forma la revolució. Sentit comú demana respostes, no és la primera de ser presoners. Lligats de mans i peus procuren el sí, bombardeig i final. Deixant la tomba oberta ens donen la correcta. Discurs en acció que demana perdó, forma la revolució. Un dia més, la lluita segueix. Un dia més, cridant als carrers (x2) seguim construint poder popular. Paciència, només cal paciència. Tenen armes, nosaltres consciència. La ràbia dels pobles, la nostra herència. Que s’agenollin si volen clemència. Només cal estratègia per acabar amb la misèria. El cap ben amunt i el puny de l’obrer. No tinguem por, son tigres de paper. No ens poden aturar, les seves bales no ens espantaran. Protecció policial, violència racial, volem igualtat i justícia social. Ets part del problema o de la solució, forma la revolució. Un dia més, la lluita segueix. Un dia més, cridant als carrers (x2) seguim construint poder popular. Tanca els ulls, tanca els ulls i donem-li la volta. Sense tu, sense tu no existeix la revolta. (x2) Tanca els ulls i donem-li la volta. Sense tu no existeix la revolta. Un dia més, la lluita segueix. Un dia més, cridant als carrers.
3.
- A CONTRACORRENT - Senzilla, passa la vida. Sona el rellotge, l’estiu arriba. Passeig avall, lluny de la metròpolis. Lleugers de roba, primer raig de sol. Produir no és acumular riquesa, és dibuixar el teu propi camí, travessar la línia roja pels carrers mullats, inventar nous abecedaris. Ser diferent, nedar contracorrent. Entre taurons esperant el moment. Potser seré una ànima en pena que malgasta el temps, però també faré que les hores que passen no siguin en va quan et trec un somriure. Potser seré una ànima en pena que malgasta el temps, però també faré que cada matinada que arrenqui l’albada et motivis per viure. Espavila, no fas res de profit. Has de ser un bon partit. Sigues enginyer, el meu pare exclama, però la meva història s’escriu en un pentagrama. No en fem un drama, no busquem la fama, només plasmem el que el cor ens demana. Potser penses que perdem les hores, però t’acompanyem quan rius i quan plores. Ser diferent, nedar contracorrent. Entre taurons esperant el moment. Potser seré una ànima en pena que malgasta el temps, però també faré que les hores que passen no siguin en va quan et trec un somriure. Potser seré una ànima en pena que malgasta el temps, però també faré que cada matinada que arrenqui l’albada et motivis per viure. I per molt que canviïn les nostres cares, com es desgasten la calç i els records, resistirem en peu de guerra. Quan estem junts som el doble de forts. I per molt que canviïn les nostres “vides”, no oblidem la terra ni les nostres arrels, resistirem en peu de guerra. Dones i homes de principis fidels. El risc està en l’essència de la vida, de cada petit detall irrellevant, l’imprescindible. El mar sense sal per desfer la monotonia. La flor que neix del gel quan l’estiu arriba. Primer raig de sol, estimant sense control. Que la teva abraçada sigui el meu millor consol. Agafar-te de la mà, mirar fix els teus ulls. Potser sense tu puc, però no és el que vull.
4.
03:41
- FOC CREUAT - Ells posen les armes, nosaltres els morts. Si seguim ull per ull el món acaba tort. Occident arma als rebels i els titllen de democràtics, com va passar amb Hussein, com va passar amb Gaddafi. Cent morts a França són una tragèdia humana, aquí morim milers i cap mitjà en parla. L’interès d’Estats Units s’anomena petroli, al cap i a la fi, tot és fer negoci. Què faries a la pell d’un refugiat. T’has vist obligat a marxar de la terra on t’has criat. Amagat, tot és foc creuat. Què faries, si han matat. Mitja família han afusellat. Mercenaris tombant Al-Assad. I escapar cap a un nou estat. Sóc a la frontera acorralat. Casa meva l’han bombardejat. Em diuen que no puc passar. I ara què? On collons he d’anar. No sóc terrorista, no sóc enemic, sóc un pastor sirià atemorit. Sóc un musulmà a qui la guerra ha ferit i veig com la vida s’esmuny entre els dits. La línia del mapa traça la frontera. El present és nostre, no miris enrere. Que la lluita real és contra qui ens governa, la solidaritat del poble està per sobre les barreres.
5.
- SEGUIM EN PEU - Trenquem les cadenes, comencem a volar alliberant el nostre instint animal. No tenim equipatge, no esperem cap tren. Amb les mans buides. (x2) I brindarem a cada plaça alçant un crit al vent. Per somiar no fan falta diners. No tenim equipatge, no esperem cap tren. Rumb a la utopia. (x2) Seguim caminant pels que ens van deixar, seguim avançant per damunt de les brases. Seguint els teus passos és quan vaig aprendre a seguir caminant. Seguim avançant. De la innocència que ens desbordava, dels nostres somnis forjats a les bases, seguim en peu, seguim en peu. Seguim fidels a pel que un dia lluitaves. (x2) La vida ens ha fet lluitadors incombustibles més enllà de formes, fronteres i normes. Sobre els oceans volant lluny del camí marcat, sense complexes i els punts de mida fixes. Seguim en peu, amb cicatrius però amb energia. Teixirem el canvi, cantarem la melodia. Seguim en peu, rumb a la utopia. I amb tot el que ens separa, som ben vius encara. Seguim caminant pels que ens van deixar, seguim avançant per damunt de les brases. Seguint els teus passos és quan vaig aprendre a seguir caminant. Seguim avançant. De la innocència que ens desbordava, dels nostres somnis forjats a les bases, seguim en peu, seguim en peu. Seguim fidels a pel que un dia lluitaves. (x2) I seguirem somiant desperts. Fent l’impossible avançarem amb l’ambició que vam sembrar. Tu portes dins el foc de la revolta, l’espurna als ulls d’un futur per construir. (x2) De la innocència que ens desbordava, dels nostres somnis forjats a les bases, seguim en peu, seguim en peu. Seguim fidels a pel que un dia lluitaves. (x2)
6.
- NOCHES DE PLACER - ¡Bienvenidos al Paradise! Pasen y prepárense para disfrutar de una velada llena de lujuria y placer. Aquí encontrarán inigualables bellezas para todos los gustos y de todos los colores. ¡Entrad y a gozar! No se puede gobernar, no se pueden controlar, necesitan un lugar donde puedan pasarlo bien. Si tienes valor, ¡ven! (x3) Si tu quieres descontrol, ¡ven! (x3) Este antro para ti abre sus puertas, déjate llevar por el vodka y la cerveza. Si tienes valor, ¡ven! (x3) Si tu quieres descontrol, ¡ven! (x3) Te recibiremos con una sonrisa, con noches de placer y con la mesa puesta. No sientes las manos de tanto trabajar, te invade la rutina. Tienes todo tu cuerpo a punto de estallar y el frío se te cala en los huesos. ¡No!¡Que no! Aquí no hay ley que valga. Déjate llevar por la satisfacción, financia la mafia de la prostitución. Si tienes valor, ¡ven! (x3) Si tu quieres descontrol, ¡ven! (x3) Este antro para ti abre sus puertas, déjate llevar por el vodka y la cerveza. Si tienes valor, ¡ven! (x3) Si tu quieres descontrol, ¡ven! (x3) Te recibiremos con una sonrisa, con noches de placer y con la mesa puesta. El juego persiste, son años de tradición. Suenan gritos y llantos entre las cortinas de un viejo burdel. ¡Vamos compadres, esta es noche para gozar! ¡Vamos compadres, que salgan los tigres a cazar! (x2)
7.
04:04
- SOM EL CANVI - I quan la por canvia de banda, les promeses ja no valen res, ets pres de la teva paraula. Paper mullat a sobre la taula, s’acosta l’hivern, tremola el poder. Diguin el que diguin, seguim a l’alça. Lluitant per un raig de llum, que decanti la balança. Contra la por i l’amenaça, mobilització, desmuntem aquesta farsa. La nostra arma és la raó, qui sembra l’odi recull la ràbia. Jo no vull ni perdó ni penitència, el quid de la qüestió, policia és violència. I vull, vull que em parlis del que podem fer, dels nostres dies cantant matinades, sense res més, cremant diners i reneix com una au de les cendres. Junts, vivint la vida perquè sí. Fem de l’amor una trinxera tu davant, jo darrera. No ens deixem manipular, no volem ser titelles, peons del sistema. Prou de ser esclaus i creure’ns lliures, trenquem les cadenes, no hi ha tercera via. Diguin el que diguin, nosaltres som el canvi. Estigues atent, ha arribat el moment! Ha arribat el moment. És la nostra veu la que compta. Junts, vivint la vida perquè sí. Fem de l’amor una trinxera tu davant, jo darrera. Juntos, viviendo la vida porque sí. Besar tus labios del color carmesí, hacer del amor nuestra trinchera. Que si hay vida es porque muerte nos espera. Renacer de nuestras cenizas sustituyendo nuestros miedos por sonrisas. Siempre de frente, sin pausa, sin prisas, sustituyendo malas caras por caricias. ¿Quieres venir? Nosotros te invitamos a un viaje hacia un lugar lejano. Ven y deja tus problemas ya de lado, seremos eternos si somos recordados. Quizás no es el camino más sencillo pero de todos es el único digno. Si quieres ser amo de tu propio destino deja de lado el jodido conformismo. Cuando veamos el miedo cambiar de bando será señal de que estamos ganando. Que los derechos se consiguen luchando, traficando con amor de contrabando. Y cuando alcancemos la cima, la gloria, cuando por fin seamos libres de la escoria que nos ha esclavizado des de que tengo memoria, tendremos para siempre una merecida victoria. Junts, vivint la vida perquè sí. Fem de l’amor una trinxera tu davant, jo darrera.
8.
03:32
- CAMINARÉ - Com un poeta amb les seves paraules, jo tinc les bambes desgastades, m’han donat el poder d’avançar. Menyspreen l’abast de les meves petjades, el ressò de les veus silenciades a la caravana dels somiadors. Nascut en una terra hostil feta d’un sol color. He passat tant temps treballant lluny de casa. Sóc viatger de sol a sol, caminaire sense rostre. El teu pas segueix la lluita per la llibertat. I al teu pas, caminaré! Sonen cadenes al ritme dels tambors. I al teu pas, caminaré! En un crit de rebel·lió! Descalç per les cendres d’un poble arrasat víctima del progrés. Ens van prendre les nostres terres sembrant odi i temor a les nostres arrels. Cor solitari, ànima en pena, el fusell clavat a l’esquena. No estàs sol en aquesta batalla, serem el poble que mai no calla. Nascut en una terra hostil feta d’un sol color. He passat tant temps treballant lluny de casa. Sóc viatger de sol a sol, caminaire sense rostre. El teu pas segueix la lluita per la llibertat. I al teu pas, caminaré! Sonen cadenes al ritme dels tambors. I al teu pas, caminaré! En un crit de rebel·lió!
9.
- VOLEN AL VENT - Més, quan ho tens sempre en vols més. Tacat de sang, tot ho fas per interès. Res, com el poder no hi ha res. Veus satisfet l’imperi que has anat creant. Pous de petroli, mines de coltan. Si augmenta la pobresa culpem a l’immigrant. El mercat negre el controlen els de dalt. Funden ONGs pel blanqueig de capital. Rius de petroli, pous coberts de sang. El govern tanca els ulls i amaga el problema. I amaga el problema. Volen al vent les llàgrimes dels nens innocents. Volen al vent voltors esperant la seva presa, volen al vent. Una vida fàcil, una vida de plaers. Uneix-te a nosaltres que no et faltarà de res. Una vida fàcil, una vida de plaers. Som l’u per cent que controla els diners. Pous de petroli, mines de coltan. Si augmenta la pobresa culpem a l’immigrant. El mercat negre el controlen els de dalt. Funden ONGs pel blanqueig de capital. Rius de petroli, pous coberts de sang. El govern tanca els ulls i amaga el problema. I amaga el problema. Volen al vent les llàgrimes dels nens innocents. Volen al vent voltors esperant la seva presa, volen al vent. No volem ser esclaus governats per la pressa mentre la vida s’escola entre els dits. Defensa el cor d’una terra ferida condemnada a mort pel capital. Posa-hi punt i final! Volen al vent (x4)
10.
- FILLS DE LA REVOLUCIÓ - Girar el cap i començar de nou, he vist la llum d’estrelles apagar-se. Perdut entre carrerons com un vaixell a la deriva fugint d’aquesta farsa. Jugar amb foc dins els teus llençols, no pren importància ni temps ni distància. Som fills de la revolució, nascuts per infringir totes les regles, des de la humilitat farem caure les reixes. Som fills de la revolució. Som pólvora de bala a punt de prendre foc a la recambra. Som pólvora de bala a punt de prendre foc. I avui tornarem, com una au que reneix de les cendres. Arrasarem com una allau de descontrol. Recordarem, el so de les velles tonades i avui cantem, cantem, som fills de la revolució. Envoltada de riqueses, jo no vull palaus ni prínceps blaus. Lluny de la vida que somiaves de petita Vidres setinats, rostres de tinta. Esperit salvatge tancat a la cel·la, entre barrots pintats en aquarel·la. Tinc ganes de viure, tornar a escriure, trencar les cadenes, volar lliure. Som fills de la revolució, nascuts per infringir totes les regles, des de la humilitat farem caure les reixes. Som fills de la revolució. Som pólvora de bala a punt de prendre foc a la recambra. Som pólvora de bala a punt de prendre foc. I avui tornarem, com una au que reneix de les cendres. Arrasarem com una allau de descontrol. Recordarem, el so de les velles tonades i avui cantem, cantem, som fills de la revolució. Som fills del poble, la falç no torça. Fem caminar l’eufòria per un rebrot de història. (x2)
11.
- ABANS QUE LA NIT S'ACABI - Quan veus que comença a sortir el sol després d’una gran nit d’eufòria. S’està diluint tot l’alcohol, però hem de gravar aquesta festa en la memòria. Abans que la nit s’acabi mai és tard per fer una altra copa. Anem a gas, no hi haurà qui ens pari, convido a l’última ronda! Cremant les tardes amb la teva gent, baixant pels carrers que ens han vist créixer. Parada a la Montse i descansem la ment. No en sabem de fer plans, anem on ens porti el moment. Hem après a suplir les carències al ritme de les teves latències. Hem brindat a la llum de la lluna quan l’ambició pujava com l’espuma. I si, enyoro les nostres converses, els sopars i les bones cartes. Sentir les turbulències i petar-ho a les festes. Nits que no podràs explicar són les que més recordaràs. Nits que no podràs oblidar fins que el sol surti l’endemà. Abans que la nit s’acabi mai és tard per fer una altra copa. Anem a gas, no hi haurà qui ens pari, convido a l’última ronda! Seguim vius, que segueixi la festa, que no pari de cremar la foguera. Trepitja fort, no ens tiraran enrere. No ens frenaran ni huracans ni tempestes. I mai no ens furtaran la innocència. Caminant pels carrers de la vida hem après a somiar desperts.

credits

released March 27, 2016

license

tags

about

Raska Catalonia, Spain

contact / help

Contact Raska

Redeem code

Report this album or account

If you like Raska, you may also like: